Portfolioshoot Den Helder of Julianadorp

Foto van portfolio shoot met Brechje
Portfolio shoot in Den Helder fotograaf HugoFoto

Als je model wilt worden, is het lastig als “nieuwe gezicht” ervaring op te doen en een goed portfolio op te bouwen. Daarnaast heeft een modellenbureau vaak ook nog een aantal eisen wanneer je je wilt inschrijven.

Inschrijven bij een modellenbureau

Als je je wilt inschrijven bij een modellenbureau heb je minimaal een goede portretfoto nodig. Daarnaast wordt vaak gevraagd om 360 graden “polaroids”: eenvoudig foto’s in simpele kleding zonder make-up, waarop je lichaamsbouw goed is te zien.

Natuurlijk is het fijn wanneer je als “nieuw gezicht” wat ervaring hebt opgedaan met fotoshoots en je kunt laten zien, dat je in verschillende outfits/stijlen kunt stralen, bijvoorbeeld sportief, stoer, in vrijetijdskleding en avondkleding.

Als ervaren fotograaf kan ik je daarbij helpen.

Portfolio shoot Den Helder

Als portfoliofotograaf uit Den Helder, maak ik bij voorkeur voor de eerste shoot gebruik van een fotostudio. Een studio biedt namelijk een aantal voordelen boven het fotograferen op een van de buiten locaties, zoals Willemsoord, het Marinemuseum (openbaar gedeelte), het bunkercomplex, de duinen en het strand.

Voordelen van een portfolioshoot in de studio

  1. Het is er warm en droog en je hebt geen last van pottenkijkers, waardoor je je meer op je gemak voelt.
  2. Doordat er weinig afleiding is, kun je je beter concentreren op jouw portfolio shoot.
  3. Ik kan je eenvoudig coachen en tips en aanwijzingen geven. Tussendoor kunnen we de gemaakte foto’s op een tablet bekijken.
  4. Door gebruik te maken van een witte of zwarte achtergrond en verschillende soorten belichting, kunnen we gevarieerde foto’s maken voor jouw portfolio.

Voordelen van een portfolio shoot op een (buiten) locatie

  1. Door op mooie locaties te fotograferen bouw je snel een gevarieerd portfolio op.
  2. Een shoot op een buiten locatie geeft unieke foto’s met een authentieke uitstraling.

Ook bij een shoot op een buiten locatie maak ik meestal gebruik van een flitser, zodat je zo goed mogelijk wordt belicht en de aandacht trekt.

Moodboard voor een portfolioshoot

Om de shoot zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij jouw wensen (en de wensen van een modellenbureau) maken we van tevoren een moodboard waarin we de outfits en stijlen van de shoot vastleggen.

Interesse

Ben je geïnteresseerd in een Portolio shoot, neem dan gerust contact met mij op.

Portfolioshoot Julianadorp

Als portfoliofotograaf in Juliandorp, maak ik bij voorkeur voor de eerste shoot gebruik van een fotostudio in Den Helder. Een studio biedt namelijk een aantal voordelen boven het fotograferen op een van de buiten locaties, zoals de duinen en het strand.

Voordelen van een portfolio shoot in de studio

  1. In de studio kunnen we goed samen werken. Ik kan je gemakkelijk aanwijzingen geven en we kunnen de foto’s terugkijken op de tablet.
  2. Je kunt je beter concentreren op jouw portfolio shoot, omdat er weinig afleiding is.
  3. Door gebruik te maken van projector, kleurengels en een zwarte of witte achtergrond kunnen we variatie aanbrengen in jouw portfolio.

Voordelen van een portfolio shoot op een (buiten) locatie

  1. Het strand en de duinen zijn prima locaties voor een fotoshoot met eigen karakter.

Ook bij een shoot op een buiten locatie maak ik meestal gebruik van een flitser, zodat je zo goed mogelijk wordt belicht en de aandacht trekt.

Moodboard voor een portfolioshoot

Van tevoren maken we een moodboard, zodat de shoot zo goed mogelijk aansluit bij jouw portfolio wensen.

Interesse

Ben je geïnteresseerd in een Portolio shoot, neem dan gerust contact met mij op.