Modelfotograaf Den Helder – Julianadorp

Foto van model op het strand van Den Helder gemaakt door modelfotograaf HugoFoto
Portretfoto op het strand van Den Helder

Introductie

Bij modelfotografie kiest een persoon ervoor om te worden gefotografeerd. Deze persoon noemen we model. Het maakt daarbij niet uit of hij voor de eerste keer model staat of een zeer ervaren topmodel is.

Modelfotografie vereist meestal samenwerking tussen de fotograaf en het model en/of de opdrachtgever. Samen kiezen ze poses, locaties, verlichting en andere elementen. De keuzes worden vastgelegd in een moodboard.

We onderscheiden 2 soorten modelfotografie:

  1. Portretfotografie
  2. Fashionfotografie of modefotografie

Portretfotografie

Traditioneel verstaan we in Nederland onder portretfotografie het maken van profielfoto’s ook wel “headshots” genoemd. Maar portretfotografie is veel breder ook het fotograferen van een model op een locatie of in de studio wordt tot de portretfotografie gerekend.

Het fotograferen van een model op een locatie of in de studio vind je in mijn portfolio terug onder het menu “Fashion”.

Soms speelt de locatie een belangrijke rol, bijvoorbeeld bij een schilder in zijn atelier: omgevingsportret (environmental portrait).

Fashionfotografie en modefotografie

Bij fashionfotografie en modefotografie gaat het om de kleding of het accessoire bijvoorbeeld een handtas of een horloge. Het model speelt daarbij een ondergeschikte rol. Bij deze vorm van fotografie is een heel team betrokken. Naast model en fotograaf zijn er minimaal een MUA en een designer of stylist bij betrokken.

Modelfotografie Den Helder – Julianadorp

Als modelfotograaf maak ik vaak gebruik van de studio in Den Helder, maar er zijn er in Den Helder ook veel geschikte buitenlocaties te vinden voor een modelshoot, zoals de omgeving van de Marsdiepstraat, Willemsoord, het Marinemuseum (openbaar gedeelte), het bunkercomplex, de duinen en het strand.

Modelfotografie Kop van Noord Holland

In de kop van Noord Holland vind je ook hele mooi locaties voor een TFP shoot. Bijvoorbeeld de poldertuin in Anna Paulowna, het palendorp in Petten, het rustieke dorpje Kolhorn en het museum stoomtram in Hoorn.

Interesse

Ben je geïnteresseerd in een TFP shoot, neem dan gerust contact met mij op.